Karton i dag – pizzabakke i morgen

Tetra Paks kartoner er hovedsagelig lavet af papir, der kommer fra træfibre. Takket være en effektiv genanvendelsescyklus kan en karton få flere liv. Fibrene kan genanvendes flere gange, før de mister deres styrke. En mælkekarton kan derfor blive til en flyttekasse, en skotøjsæske eller en æggebakke efter genanvendelse – eller med andre ord, få et helt nyt liv.

Hvad ser du, når du ser en karton?

Mange af de produkter, som vi bruger i hverdagen, er baseret på naturens egne fornybare materialer, som kan genanvendes og genskabes som nye produkter. Det er det, som vores film handler om.

Genanvendelse: Sådan fungerer det

De fleste af os ved, at genanvendelse er en god måde at holde vores planet glad og sund på i det lange løb. Men ikke alle ved, hvad der egentlig sker med kartoner, når de er blevet genanvendt. Derfor har vi samlet en masse information, som giver  indblik i de forskellige materialer og processer bag genanvendelse.

Bliv en del af familien

Oatly, Tine Iskaffe, Biola og Marli Jussi er blandt de virksomheder, der har valgt en emballageløsning fra Tetra Pak. De gav os endda lov til midlertidigt at låne deres emballagedesign for at gøre opmærksom på de bæredygtige fordele ved karton.

Hvis du også vil opgradere din virksomheds emballage til en løsning fra Tetra Pak, kan du læse mere om vores forskellige emballageløsninger nedenfor.

Genanvendelse: hvor og hvordan

Det er ikke alle, der er klar over, at brugte mad- og drikkekartoner kan genanvendes. Måske skyldes det, at affaldshåndtering og genanvendelse er forskellig fra land til land.